Den sterke veksten til Gnist Trening og Helse AS utfordret it-systemene til bristepunktet. Et møte med it-selskapet Astrofarm i 2014 var starten på et tett samarbeid og en gjennomtenkt it-løsning som har vært spesielt viktig for å håndtere den videre selskapsveksten.

– Vi har et ganske omfattende tjenestetilbud med både trening, behandling og bedriftshelsetjeneste. Det er det ikke så mange andre som har her i Norge, sier Lise Kavlie-Jørgensen Jahr. Som administrativ leder og ansatt siden 2005 kjenner hun bransjen og de forskjellige tjenestetilbudene bedre enn de fleste.  

Gnist har hatt en sterk vekst og har vært blant de ledende bransjeaktørene i Bærumsregionen i mange år. De ble etablert i 1989 og har i deg et helhetlig tilbud innen trening, behandling og bedriftshelsetjeneste fra sine 1800 kvm store lokaler i Durudveien på Gjettum.

Håndterte veksten med en profesjonell IT partner på lag

I januar 2015 åpnet selskapet et splitter nytt, 470 kvm trenings- og behandlingssenter på Nadderud i Bekkestua. Selskapsutvidelsen forutsatte at it-systemene også kunne spille på lag. De har ikke alltid vært tilfelle og Gnist bestemte seg for å være føre var og tilkalte ekstern hjelp i god tid før etableringen av det nye senteret.

– Vi skjønte at vi trengte å få på plass en solid og fremtidsrettet it-løsning som kunne støtte våre arbeidsprosesser og sørge for at vi hadde full oversikt og kontroll til enhver tid. Dette var spesielt viktig med tanke på at vi skulle utvide med et helt nytt trenings- og behandlingssenter. Samtidig trengte vi en profesjonell og kompetent it-partner som kunne ivareta våre behov både nå og på sikt. Vi ble introdusert til Astrofarm tidlig høsten 2014 og fant tonen veldig raskt. De er virkelig dyktige og dere skisse til it-løsning har senere blitt fulgt til punkt og prikke. Det har vi ikke angret på, sier Jahr.

For en del utenforstående blir Gnist noen ganger sammenliknet med andre aktører som kun har et treningstilbud. Men det er kombinasjonen av et bredt trenings- og behandlingstilbud, samt en egen bedriftshelsetjeneste, som gjør at Gnist virkelig skiller seg ut. Med 35.000 årlige konsultasjoner er de i dag ledende i markedet på kompetanse og driver forskningsbasert og oppdatert behandlingsvirksomhet. Deres tverrfaglige behandlingstilbud omfatter for tiden 17 fysioterapeuter, tre manuellterapeuter, en osteopat, en kiropraktor, en massør, en akupunktør og en helsecoach.  

Selskapet har alltid vært bevisst på å opprettholde en høy kvalitet i alt de gjør. Som en av få aktører i bransjen er de ISO sertifisert og deres kvalitetssikringssystem er i samsvar med kravene i NS-EN ISO 9001:2008. Med Astrofarm på laget har også it-løsningen fått en kvalitet som matcher resten av organisasjonen.

På it-siden har vi fått en litt annen hverdag. Astrofarm håndterer all it for oss og de er raske på ballen hvis det skulle være noe. Når vi har vi også en partner som kjenner it-bransjen godt og hvilke muligheter som finnes til enhver tid. De kjenner oss og er lydhøre når det gjelder våre behov. De er dessuten veldig flinke på support dersom det skulle dukke opp it-relaterte utfordringer i det daglige. IT skal bare virke, så kan vi isteden fokusere all vår tid og våre krefter på å tilby de aller beste tjenestene til våre kunder, avslutter Lise Kavlie-Jørgensen Jahr med et smil. 

Fakta om Gnist

Gnist Trening og Helse AS har holdt til i Durudveien på Gjettum siden 1989. Siden etablering har selskapet vært i stadig utvikling, både gjennom utvidelse av lokalene, antall ansatte og omfanget av tilbudet. Lokalene på Gjettum er 1800 kvm og her er det et helhetlig tilbud innen trening, behandling og bedriftshelsetjeneste.

  1. januar 2015 åpnet Gnist et nytt trenings- og behandlingssenter på Bekkestua i nye Nadderud Arena, Haukeveien 11. På Nadderud disponerer selskapet 470 kvm og tilbyr trening og behandling.

Gnist Trening og Helse AS har ca 55 medarbeidere. Selskapet har fokus på høy faglig dyktighet og et hyggelig miljø både for kunder og medarbeidere.