Den anerkjente dekkimportøren Gummi Centralen har benyttet Astrofarm som sin faste it-leverandør i snart 15 år. Det tette samarbeidet i alle disse årene har gitt Astrofarm en unik kunde- og bransjeinnsikt som Gummi Centralen nyter godt av. Hos Astrofarm får de alltid rask tilgang til it-spesialister som lever og ånder for å levere de beste og mest kostnadseffektive IT-løsningene til enhver tid.

Gummi Centralen AS er først og fremst kjent som importør av Pirelli og Maxxis dekk til personbil, varebil, SUV, mc, last, og buss. De er også importør av Trelleborg landbruksdekk i tillegg til ATS og Anzio aluminiumfelger.  

Selskapet har sterk miljøfokus, og er bl.a. sertifisert Miljøfyrtårn i tillegg til å være medlem av Grønt Punkt Norge og Norsk Dekkretur. De har dermed lagt til rette for en miljøbevisst arbeidshverdag og ønsker også at deres egne leverandører oppfyller gitte miljømessige krav for å samarbeide med dem i fremtiden.

Etter mer enn 40 år i bransjen fikk Gummi Centralen nye eiere. Med RAC Group på eiersiden er de nå en del av et konsern med 2.500 ansatte og flere milliarder kroner i omsetning. De nye eierne har tidligere kjøpt seg tungt inn i bildekkbransjen og er i dag størst i Norge med en markedsandel på rundt 20 prosent.

Stoler på sin lokale it-leverandør gjennom 15 år

– Selv om vi har fått nye eiere så er det ikke så mye som har endret seg i det daglige her hos oss. Det er fortsatt «business as usual» og vi har tro på at vår nye eiersituasjon skal åpne enda flere dører for oss. Vårt forhold til Astrofarm er også det samme som det alltid har vært. De har vært vår it-leverandør i 15 år og kjenner oss veldig godt. De har svært god it-kompetanse og har ansvaret for drift og support av nettverket vårt. De er alltid tilgjengelige om vi trenger råd eller hjelp som har med it å gjøre. Det betyr mye for oss, sier Gjermund Ovnerud, markedssjef i Gummi Centralen.

Ovnerud er en av veteranene i Gummi Centralen og har jobbet i nær sagt alle bedriftens avdelinger i årenes løp, fra logistikk, ordre/regnskap og marked. Han er i dag selskapets markedssjef. Han har også vært Gummi Centralens kontaktperson vis-a-vis Astrofarm i disse årene og vet å verdsette en it-leverandør med høy it-kompetanse og serviceinnstilling.

– Riktig bruk av it er naturligvis viktig for oss slik at vi kan være så effektive som mulig og fokusere fullt og helt på vår egen kjernevirksomhet. Selv om vi har nye eiere så er vi fortsatt et eget selskap med vår egen merkevare. Men vår nye eiersituasjon vil innebære at it i større grad blir koordinert mellom selskapene slik at vi får hentet ut stordriftsfordelene. På sikt vil selskapene i konsernet også kunne benytte samme it-plattform. Astrofarm kjenner veldig godt våre it-løsninger i dag, og vår bransje for øvrig, og vi ønsker naturligvis at de involveres i denne prosessen fremover også. Da vet vi at det videre it-løpet involverer de flinkeste it-hodene her i Asker, sier Ovnerud.

Om Gummi Centralen
Gummi Centralen AS er den norske importøren av Pirelli og Maxxis dekk til personbil, varebil, SUV, mc, last, og buss. Selskapet er også importør av Trelleborg landbruksdekk i tillegg til ATS og Anzio aluminiumfelger.

I 2015 ble selskapet kjøpt opp av RAC Group, og er i dag Norges raskest voksende dekkimportør. Gummi Centralen holder til i egne kontor- og lagerlokaler i Asker, 17 km sør for Oslo.

Mer informasjon: www.gummi-centralen.no. 

Om RAC Group
RAC Group AS har som strategi å samle bilrelaterte virksomheter i nasjonale nettverk, blant annet ved å skape synergier innenfor bilutleie, bildekk og bilglass.

RAC Group AS eier og drifter helt eller delvis, dekk-kjedene Dekk1 og DekkPartner, bilglasskjeden Steinspruten Bilglass, merkevarene Avis og Budget bilutleie på Island. De er også eier av Gummi Centralen, en av bransjens mest anerkjente aktører.

RAC Group AS har ca. 2500 medarbeidere fordelt på ca. 625 avdelinger og kontorer. Hovedkontoret ligger i Asker utenfor Oslo.

Mer informasjon: www.racgroup.no.